de activiteiten van Snoeren Transport anno 2012


Wat in 1964 begon als transportbedrijf voor het vervoer van rioleringen is het bedrijf anno 2012 uitgegroeid tot een volwaardig partner voor diverse klanten in binnen en buitenland.

Bouwmaterialenvervoer is nog steeds 1 van de specialiteiten van Snoeren Transport. Met 3 kraanwagens rijden we dagelijks nog steeds heel Nederland en België door om bouwmaterialen leveren. Met onze verrijdbare autolaadkranen zijn we in staat de producten zelf te lossen en of te laden. Met de kranen met capaciteitein van 14 en 16 ton/meter  kunnen we producten tot 4 ton zelf lossen en laden. Vanzelfsprekend zijn onze auto's desgewenst uitgerust met extra hulpmiddelen zoals pallethaken en verlengstukken.De tweede grote kernactiviteit is het vervoeren van volumeproducten. Onze grootste klanten hierin zijn actief in de palletindustrie. Met volumecombinaties en megatrailers zijn wij juist voor deze klanten zeer aantrekkelijk vanwege de hoge laadcapaciteit. Al onze auto's zijn voorzien van alle mogelijke opties om de capaciteit optimaal te kunnen benutten, en dus op deze manier onze klanten een meerwaarde aan te kunnen bieden.


In dit segment beschikken we over een groot aantal trailer, zowel semie diepladers als mega trailers in open en gesloten uitvoeringen


Een andere activiteit wat reeds 15 jaar bestaat maar diverse veranderingen ondergaat is het groupagevervoer van houtproducten. Destijds mochten we de distrubutie voor een tuinhoutproducent verzorgen in heel Nederland, want we ook nog steeds doen. Met de komst van internetbedrijven in ook deze sector zijn we ons mede gaan richten op particuliere thuisleveringen. Middels een meeneemheftruck bezorgen we nu de producten rechtstreeks aan de eindgebruikers. De auto's in deze sector zijn voorzien van een mobiele pinautomaat, zodat ook remboursen ontvangen geen enkel probleem is.
Voor onze grootste klant hierin, verzorgen we ook alle value added logistics. We halen de producten op, sorteren het op eigen terrein op postcode en voegen er diverse accesoires bij zodat het compleet op de eindbestemming geleverd zal worden.Sinds de komst van een binnenvaartterminal in de regio zijn wij ook actief in het containertransport. Met 1 á 2 trekkers verzorgen we het transport van zeecontainers vanuit de binnenvaartterminal naar de bestemmingen veelal binnen de regio. Onze chauffeurs zijn vanzelfsprekend ook in het bezit van alle benodigheden om ook vanuit de havens in Antwerpen en Rotterdam de containers op te halen. Ook zijn de auto's geschikt voor het vervoeren van gevraalijke stoffen.