Snoeren Transport van toen tot nu


66 jaar geleden, in 1964 startten de Gebroeders Cees en Jan Snoeren gezamenlijk een brandstoffenhandel en expeditiebedrijf. Jarenlang werden er vanuit de Lage Ham in Dongen brandstoffen geleverd aan vele inwoners van het dorp Dongen en omstreken. Door de komst van aardgas kwam hier helaas een einde aan. In 1964 besloten Cees en Jan uit elkaar te gaan. Jan ging alleen verder in de brandstoffen, en Cees ging verder met het transport en richtte Transportbedrijf C.A. Snoeren op.

De eerste vaste klant waarvoor hij met zijn Daf ging rijden was Martens Beton, tot op heden nog steeds een belangrijke klant van Snoeren Transport. In de minder drukke tijden in het beton reed Cees afvalstoffen voor leerlooier Verharen, of reed hij voor de Dongense glasfabrieken. In 1969 breidde het bedrijf zich uit van 1 naar 2 vrachtwagens. De oudste zoon Wim kwam ook meerijden, en vanaf toen werden er met 2 wagens bij Martens Beton gereden.  In 1972 verhuisde het bedrijf van Dongen naar het huidige pand in Rijen.
Helaas overleed Cees in datzelfde jaar en bleef Wim alleen over op de zaak draaiende te houden. Al snel diende zich een tweede grote opdrachtgever aan, genaamd Dongen Pallets, welke momenteel ook nog steeds een grote vaste klant is.

Vanaf Januari 2012 zit de jongste zoon Henk ook mede in het bedrijf. Samen proberen ze met intussen 11 eigen auto's en diverse collega transporteurs het bedrijf staande te houden, en zich te kunnen onderscheiden in de wereld van transport.

Waar de kernactiviteiten zich destijds alleen richtte op het transport van bouwmaterialen en pallets, probeert Snoeren Transport zich momenteel op diverse segmenten te onderscheiden, waaronder het groupage vervoer van houtproducten, met of zonder meeneemheftruck in geheel Nederland en België.